Close

27 junija, 2017

Intervju meseca junija 2017 – Robi Hreščak – vzdrževalec – SE Sežana Nova gorica

Hreščak Robi, član z najmanjšim stažem v SVPS.
Spoštovani bralci rubrike mesečni intervju, bližajo se poletni meseci, ko vsi za kretek čas odložimo skrbi in razmišljamo o lepših stvareh kot je služba. Za nekatere je to dopust, za druge šport, za nekoga ustvarjanje doma. Vsakdo poseže po nečem, ki ga odmakne od službe in stresov, ki jih ta prinaša. Naš sogovornik je tudi na tem področju drugačen, saj bo počel vse troje. Zakaj in kako preberite v nadaljevanju.

Robi pozdravljen, naprej najlepša hvala za sodelovanje v naši spletni rubriki. Vsak intervju začnemo z istim vprašanjem, saj se nam zdi zanimivo kakšno pot so naši sogovorniki »prehodili« na svoji železniški poti. Pri tebi bomo to vprašanje izpustili, saj se je tvoja pot na železnici šele začela. Lahko pa nam opišeš kakšni so prvi vtisi?

Lep pozdrav vsem bralcem tudi z moje strani. Kljub temu da se je moja pot na železnici šele začela, sem vesel, da je prišlo do tega. Prvi vtisi so super! Predvsem zato, ker se počutim res sprejetega v kolektiv, kot da sem tu že od nekdaj.

Vendarle se v tebi vseeno preliva železniška kri in kri ni voda?

Ja res je… večina moške strani v naši družini je železniške krvi  Oče Bogdan je preglednik, en stric je strojevodja, drugi pa koordinator centra Divača.

Zaposlen si v SŽ-VIT, delavnica Divača. Nam lahko opišeš svoje delo? Verjetno je na trenutke zahtevno in težko? Sploh, če se ve, da je to delo zunaj, tako na mrazu, dežju, snegu kot vročini?

Predvsem se ukvarjamo s popravilom vagonov in ostalim vzdrževanjem. S pravo ekipo ni nobeno delo težko. Čez čas se vsakega dela navadiš, včasih je treba stisnit zobe, ampak tega sem že vajen.

Vendarle smo se odločili na pogovor s teboj iz povsem drugega razloga. Si zelo uspešen športnik. Igraš košarko, baje zelo dobro. Povej nam kaj o tem.

Košarka je velik del mojega življenja že 18 let. Zadnjih 7 let nastopam za člansko moštvo KK Plama Pur Ilirska Bistrica v drugi slovenski košarkaški ligi. Dobro ali slabo – vedno je lahko boljše

Namignili so nam, da si imeli tudi že ponudbe iz tujine?

Ponudbe so bile podane s strani Avstrije in Italije, vendar se za to nisem nikoli odločil niti resno razmišljal. Kljub temu da je lepo videti, da glas o tebi seže daleč, vendar mi veliko več pomeni igranje v domačem mestu, v sproščenem okolju in teamu. Predvsem pa če pretehtam družino ter redno zaposlitev proti “izzivu igranja“ v tujini, bi vedno znova izbral prvi dve.
Seveda pa cenim vse ponujene možnosti.

Ali si vedel, da se mesec junij imenuje po rimski boginji Juno, Jupitrovi ženi? In ko smo že pri ženskah in ženah naj povemo, da bo Robi v tem mesecu skočil v zakonski stan, pokleknil pred skokom je že . Kakšni so občutki?

Občutki so dobri. Čeprav mislim, da je vsak verjetno malce živčen pred tem korakom, sem vesel, da bom naredil nek nov korak v življenju.

Člani sindikata ti želimo vse dobro, sreče, veselja in zdravja. Uživaj radosti zakonskega stana in še veliko uspeha na športnem področju. Naš običaj je, da naš sogovornik bralcem sporoči kakšno modro misel. Sedaj imaš besedo ti.

Nikoli nisem bil dober v globokih mislih  Lahko se pa navežem na zgornjo temo …
Če greš z veseljem vsak dan v službo, potem to najverjetneje pomeni, da si našel pravo delo zase.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja