Close

26 aprila, 2013

Intervju meseca aprila 2013 – CIGOJ Igor – Gost meseca predsednik Nadzornega odbora SVPS

Bliža se čas skupščine in s tem tudi pregled bilanc SVPS za preteklo leto. Za to v našem sindikatu skrbi Nadzorni odbor, kateremu predsedujete . Kakšne so vaše naloge in kakšna je po vašem mnenju vloga Nadzornega odbora ?

Moja naloga je, da skupaj s člani NO pregledamo finančno materialno poslovanje sindikata in da ugotovimo, da se sredstva porabljajo v skladu s pravilnikom in sklepi predsedstva sindikata. Prav tako se opravi pregled poslovanja solidarnostnega sklada, stavkovnega sklada in gospodarjenja s počitniškimi kapacitetami .

Znani ste, da dosledno in do potankosti pregledate knjige, kar je tudi prav, saj je navsezadnje Nadzorni odbor zato tudi ustanovljen. Kaj storite v primeru, če slučajno odkrijete nepravilnosti ?

Ponavadi so to manjše nepravilnosti, kot so napačni vpisi ali nepopolni dokumenti. Takšne stvari rešujemo skupaj z blagajnikom na sami seji. V primeru, da pa gre za večje kršitve nadzorni odbor obvesti skupščino sindikata, ki je najvišji organ sindikata, oni pa potem odločajo v skladu s poslovnikom.

Torej smo lahko na podlagi ugotovitev nadzornega odbora mirni, kar se tiče transparentnosti pri ravnanju z denarjem zbranim od članarin?

Transparentnost pri ravnanju z denarjem od članarin , lahko ocenim kot primerno, kar se pa tiče same porabe denarja oziroma delitve denarja pa to ni v pristojnosti NO. Lahko pa NO poda svoje mnenje, kritiko oziroma predloge .

V Celju opravljate dela Nadzornika vozovnih preglednikov. Povejte nam kaj specifičnega v vaši delovni enoti v primerjavi z drugimi delovišči in delovnimi enotami .

Premalo poznam obseg dela nadzornikov vozovnih preglednikov na drugih pregledovalnih mestih tako, da primerjave med njimi in nami ne bi delal. Lahko pa opišem svoj obseg dela. Ta zajema delo na progi od Poljčan do Trbovelj, od Velenja do Rogatca in po potrebi od Zidanega Mosta do Dobove. Na teh delih proge opravljamo intervencije ob izrednih dogodkih in motnjah, opravljamo tehnične preglede in zavorne preizkuse pri vlakih na istih relacijah ter ostala dela po naročilu različnih prevoznikov. Na pregledovalnem mestu Celje – tovorna pa zraven dela iz opisa dela nadzornika vozovnih preglednikov pomagamo vozovnim preglednikom pri opravljanju tehničnih pregledov in zavornih preizkusov. Vedno smo tudi prisotni pri menjavi zavornih vložkov, ki se jih v Celju zamenja kar lepo število ter popravilu vagonov z ali brez odstavljanja. Največ takšnih popravil opravimo za »dobro in resno« stranko TWA.

Vaše želje za naprej?

Moja osebna želja je da bi zdrav dočakal upokojitev, ki se mi počasi približuje. Kar pa se tiče dela sindikata, bi si želel boljše sodelovanje z bazo, in osebnega konta s člani na terenu s strani predsedstva sindikata.

Zapisal Albert Aleš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja