Close

26 junija, 2012

Intervju meseca junija 2012 – Zdenko LORBER – Predsednik Sindikalne zveze Alternative

Predsednik Sindikalne zveze Alternativa Zdenko Lorber zaradi obveznosti ni mogel najti časa za rubriko mesečni intervju, zato zaradi aktualnih dogodkov in teme, ki zajemajo podjetje Slovenske železnice z njegovim dovoljenjem prilagamo posnetek s seje Ekonomsko socialnega sveta.

V petek, 20. aprila je potekala seja Ekonomsko socialnega sveta, ki je bila v celoti posvečena obravnavi Zakona o uravnoteženju javnih financ. Razpravo, ki je bila javna in so jo spremljale medijske hiše, je zaznamovala konfrontacija med predstavniki delodajalcev in sindikati javnega sektorja na temo potrebnosti uveljavitve nekaterih ukrepov, ki posegajo na področje prejemkov delavcev v tem sektorju.

Predsednik Zdenko Lorber je v svoji razpravi podal načelno opredelitev do razumevanja dokumenta, ki ga v luči zaostritve dolžniške krize vlada predložila partnerjev v sprejem, predstavil je pobudo za spremembo zakona o dodatnih interventnih ukrepih in podal opredelitev SZS Alternativa do spremembe Zakona o družbi Slovenske železnice, d.o.o. in Zakona o financiranju javne železniške infrastrukture.

Klikni na povezavo spodaj:

Opredelitev SZS Alternativa do spremembe Zakona o družbi Slovenske železnice, d.o.o. in Zakona o financiranju javne železniške infrastrukture.

Pripravil Aleš ALBERT

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja