Close

4 aprila, 2022

Zahvala članstvu SVPS za podporo na volitvah

Spoštovane  članice in  člani  SVP Slovenije

Na podlagi  izida  volitev za člane G.O. SVPS in delegate Skupščine SVPS 2022, ki so potekale dne, 28. in 29. 03. 2022  se vsem članicam in članom SVP Slovenije  iskreno zahvaljujemo  za  izkazano  podporo  na volitvah.

Vaša  podpora na volitvah  je za  Sindikat SVPS  potrditev, da smo v preteklosti delali pravilno in da smo na pravi poti. Volilna udeležba je primerljiva z volitvami iz preteklosti, kar je dobra popotnica za delo v prihodnjem obdobju.

Izbrani kandidati, ki so vsak v svoji sindikalni enoti dobili potrebno število glasov bodo skupaj  s predsedstvom v novem štiri letnem mandatu pred novimi

preizkušnjami.

Kot vam je poznano se znotraj koncerna slovenskih železniških družb dogajajo velike spremembe. V družbo SŽ tovorni promet d.o.o.  je s svojim deležem  vstopil tuji strateški partner, ki od družbe SŽ VIT d.o.o. skozi medsebojno pogodbo določa potrebna sredstva  za opravljene storitve, lokacije, kjer se opravljajo storitve in število izvajalcev, kar se že danes občuti na terenu. Izmene se zaradi pomanjkanja kadrov krčijo,  število opravljenih storitev pa se povečuje. Če se s strani poslovodstva ne bodo našle ustrezne rešitve lahko pridemo do razmer, ko bodo pravice iz KPDŽP pod vprašajem. To velja tudi za članstvo iz podpornih služb SŽ d.o.o., kot za delavce Centralnih delavnic, ki so včlanjeni v naš sindikat.

V tem primeru bodo v prvih vrstah izpostavljeni naši izvoljeni sindikalni zaupniki, ki bodo od članstva potrebovali vso potrebno podporo. Ponovno bomo izpostavili enkrat že napisan stavek, da je  čas, v katerem živimo neizprosen in ni na strani delavca, zato je vloga sindikata še toliko bolj pomembna, podpora članstva sindikata pa ključna.  Verjetno so  minili časi, ko so se sindikati na SŽ  ukvarjali samo z »ozimnicami«  in sindikalnimi izleti, sedaj je prišel čas, ko se bo SVPS na prvem mestu  osredotočil izpolnjevati  osnoven namen ustanovitve in delovanja našega sindikata, ki se kaže v zaščiti   delavskih pravic in njihovih interesov, ter izboljšanju  materialnega, ekonomskega, pravnega in socialnega položaja članov.

Lep pozdrav

                                                                                       Predsedstvo SVP Slovenije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja