Spoštovane kolegice in kolegi, upokojene železničarke in železničarji!

Po upokojitvi smo nekdanji sodelavci na Slovenskih železnicah ugotavljali, da se vezi med nami izgubljajo ter da ni prireditev, na katerih bi se družili in ohranjali pristne medsebojne stike. Zato se je med nami porodila zamisel o ustanovitvi  Društva upokojencev Slovenskih železnic.

Na ustanovnem zboru, 15. septembra 2021, smo sprejeli sklep o ustanovitvi društva, statut društva in druge sklepe, ki so omogočili formalno registracijo društva. Naše društvo je bilo nato 3. novembra 2021 tudi uradno registrirano.

Vabljeni vsi upokojeni železničarji

Želimo si, da bi se v društvo včlanilo čim več upokojenih železničarjev, in sicer iz vseh družb v skupini Slovenske železnice. Želimo si tudi, da bi bilo naše društvo aktivna vez med vsemi železničarji, ki smo s srcem opravljali svoje delo in bili predani enemu največjih kolektivov v državi.

Zato vabimo vse, ki ste se upokojili in tako prenehali delo na Slovenskih železnicah, da se včlanite v Društvo upokojencev Slovenskih železnic. Verjamemo, da boste po srcu za vedno ostali železničarji ter da se želite družiti ter nadaljevati prijetne zgodbe iz službovanja na Slovenskih železnicah, ki jih verjetno ni malo. Skupaj bi tako ohranjali pristne stike z nekdanjimi sodelavci in prijatelji iz naše prelepe dežele.

Vljudno vas prosimo tudi, da informacijo o ustanovitvi Društva upokojencev SŽ razširite med druge naše nekdanje sodelavce, pa tudi aktivne sodelavke in sodelavce. Naš namen je namreč, da se Društvu upokojencev Slovenskih železnic pridruži čim več članov.

Dodatne informacije

Vse dodatne informacije in pojasnila o načrtovanih dejavnostih ter včlanitvi dobite na naslednjih številkah: