Close

Spoštovane članice in člani SVPS.

V soboto, 12.06.2021 je Sindikat vozovnih preglednikov Slovenije organiziral 30. tradicionalno srečanje. Letošnje srečanje je organizirala SE Ljubljana in je potekalo v Planici. Srečanja se je udeležilo veliko število naših članov in članic iz cele Slovenije. Po jutranji malici in pozdravnemu govoru predsednika Dejana Žoleka, ki se je ob tej priložnosti članstvu zahvalil za veliko podporo na volitvah je sledil organiziran program.

Marljivi organizatorji so v spored vključili atraktiven spust po “ziplineu”, ki je nameščen na največji skakalnici na svetu, planiški velikanki.

Verjetno ni potrebno posebej razlagati, da je spust po jeklenici nekaj posebnega in da za tak podvig potrebuješ veliko mero poguma. Očitno je v našem sindikatu veliko pogumnih ljudi, saj je bila vrsta pred skakalnico resnično dolga. In če je v priročni brošurici ponudnika tovrstnih storitev zapisano, da je v Planici človek prvič v zgodovini poletel preko 100 in 200 metrov, lahko tudi mi s ponosom trdimo, da je 12.06.2021 prvič ( in upamo da ne zadnjič) v zgodovini cca 50 SVPS-jevcev poletelo svoj osebni rekord.

Tisti bolj previdni, ki imamo težave z letenjem smo ubrali bolj enostavno rešitev preživljanja prostega časa v Planici. Odločili smo se za organiziran pohod v dolino Tamar. Tamar je ledeniška dolina, ki leži na skrajnem severozahodu Slovenije pod mogočnim Jalovcem. Udeleženci pohoda smo se naužili lepot pokrajine, prekrasno vreme nam je polepšalo dan. Po prehojeni poti smo si vzeli čas za počitek v domu v Tamarju.

Čas je resnično hitro tekel, saj je se organizator potrudil organizirati ogled objektov v Planici, vmes je bilo še kosilo in seveda za sam konec srečanja še tradicionalni met zavornjaka. Tudi letos je bil najboljši metalec Matej Fartek iz SE Maribor Hodoš. Za najdaljši met je dobil v trajno last zavorni vložek zlate barve. Srebrnega je prejel Jurij Sluga iz SE Zalog, bronastega pa Matej Šuc iz SE Koper. Po končani podelitvi je prišla na vrsto torta velikanka , ki so jo bili deležni prav vsi sodelujoči. Sledil je še prisrčen stisk rok in odhod iz prizorišča.

Če si za konec reportaže dovolim kratko oceno dogajanja v Planici in če lahko uporabim šolsko ocenjevanje je bila po mojem mnenju organizacija srečanja za čisto petko. Bravo za Slavca, Valija, Klemna, Osvalda jr., Sonjo in vseh ostalih, ki ste dogodek organizirali.

P.S. Za vse tiste, ki še ne razumete bistva sindikalnega druženja, srečanje se nikoli ne konča na prizorišču, ampak takrat, ko se varno pripeljemo domov. Če greš na srečanje se moreš prilagoditi večini in upoštevati tistega, ki dogodek organizira, ne glede na predviden vozni red avtobusov.

Skratka, ko greš na srečanje SVPS, se ti ne sme muditi domov. E ja, do doma je vedno dolga pot.

Se vidimo prihodnje leto.

Reportažo zapisal: Robert Müllner